Inter – Udinese utazás

Clubunk megalakulása óta kisebb nagyobb létszámban mindig ott voltunk az utolsó hazai meccsen, az alábbi pár sorban olvashatjátok, hogy milyen élményekkel gazdagodtunk ezeken a meccseken:

2007. májusának végén ünnepelni mentünk 15. bajnoki címünket. 3-0-s győzelmet aratott a csapat a  Torino ellen. Utólag elmondhatjuk, hogy jelen voltunk Alvaro Recoba búcsúmeccsén.

2008. május 11-én szintén ünnepelni indultunk, de itt még nem volt meg a bajnoki cím. A Siena ellen kellett volna győzni és jöhetett volna a fieszta. Kétszer vezettünk, kétszer egyenlítettek majd jött a 80. perc amikor Materazzi büntetőjét Manineger kivédte. A végeredmény 2-2, bajnokavatás elhalasztva egy héttel.

2009. májusának utolsó napjára esett a 38. forduló a helyzet ugyanaz, mint 2 éve a Torino ellen.  A bajnoki cím már zsebben, bajnokavatóra mentünk. Az ellenfél az Atalanta volt. Ezen a meccsen búcsúzott a profi futballtól Luis Figo. A 4-3-as győzelemből két góllal vette ki a részét Ibra aki ezzel gólkirály lett, mellesleg neki is ez volt az utolsó meccse kék-feketében a Meazzaban.

2010. május 9-én pár nappal a romai kupagyőzelem után és szűk két héttel Madrid előtt az Inter Club Ungheria mellett a Chievo látogatott a Meazzaba. Újabb 4-3-as győzelem, ami bajnoki címet ugyan még nem ért, de egy valamiről nevezetes marad: Mario Balotelli utolsó – győztes – gólja és meccse a szebbik milanoi mezben a San Siroban. Később Sienaban bajnokok lettünk, Madridban BL-t nyertünk és elbúcsúztattuk Jose Mourinhot – reméljük nem végleg.

2011. május 22-én a madridi győzelem 1 éves évfordulóján a Catania-t fogadtuk a Serie-A utolsó fordulójában. Bajnokok már nem lehettünk, de nyertünk 3-1-re s végül 2. lettünk a bajnokságban. Ez volt Marco Materazzi búcsúmeccse.

2012. május 6. DERBY! Az utolsó hazain! Lényegtelen hogy állunk, hogy van –e tétje, ott a helyünk. Örökké emlékezetes meccs, koreo, Maicon bomba, Cordoba, győzelem, 4-2! Utóbb kiderült nem csak Ivan Ramirot búcsúztattuk ekkor. Julio Cesar is ekkor védte utoljára az Inter kapuját, illetve ez volt Maicon és Lucio utolsó fellépése kék-feketében a szentélyben.

2013. május 18-ai hétvége: A statisztikák azt mutatják, hogy látványos, sok gólos, élvezetes meccseket és általában győzelmeket hoznak az utolsó hazai bajnokik. Várhatóan idén is meghatározó játékosoktól búcsúzik majd a Meazza közönsége. Ha nem akarsz erről lemaradni, akkor nincs más teendőd:

JELENTKEZZ!

Szerző

Nincs hozzászólás.

Szólj hozzá

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz