GYOMA VII

ricsiek

Mindig van új a nap alatt még Gyomán is. Most először főzött Ricsi. A már csütörtökön leérkező barátaink jutalma Mátrix Penne Arabiataja volt, és egy hosszúra nyúlt este a Bell Caffé-ban, Grazie Ricsi  Most először nem kellett a dobozos sörök hűtésével szenvednünk, mi pedig rendesen kihasználtuk sörcsapunk szolgáltatását, meleg volt, jól esett a hideg világos soproni. Péntek estére teljes lett a létszám. A már régi motorosok mellett újoncaink is voltak. Van még néhány ősklubtag, akivel nagyon szívesen megismertetnénk a gyomai „feelinget” – mert még nem voltak – ilyen volt mókamesterünk Möszi és kedves párja Ági. A messzi Nográdból költőzés közepette ugrottak le egy estére, és bízunk benne, hogy jól érezték magukat. Miskolcról is érkezett egy kis csapat, Cziba Peti és baráti köre szintén újonc volt. A második este, egy gyors sátorállítást követő, éjszakába nyúló tárcsás sütögetéssel, grillezéssel, iszogatással telt. A fényt és a bulihoz zenét, ahogy tavaly is Luky barátunk Puntoja szolgáltatta. Az éjszakai kenuzás nem volt túl jó ötlet, persze megint ki borult be….Ricsi erre: „ Vérem lové megvan?” – persze kabe élek még… miután összezárt tenyérrel átúsztam a túloldalra kiderült, hogy nemzeti dohánybolt persze nem működik a strandon, Grazie Ricsi. Szerencsére mind a 840 Ft apró megmaradt.

Szombaton napközben a főzés, a strandolás a pihenés és a pecázás volt a fő program, kinek mi jutott. A halászlé után nekikezdtük még egy paprikás krumplinak is. Az este végére egy kis halászlevet kivéve minden elfogyott. Kora este megérkezett Domegyházáról Borsodi Laci és kis csapata. Laciról azt kell tudni, hogy amellett hogy Interes, még remek pálinkákat is főz. Legyen itt a reklám helye: http://viharsarkipalinka.hu/ Ha már eljöttek egy pár órára, hoztak is nem kevés kóstolót a nedűkből, mindannyiunk nagy örömére. Köszönjük szépen nekik, hogy feldobták az esténket. Miután elköszöntünk Lacitól, testvérétől, zenésztársuktól, és új ifjú nerazzurro barátunktól Fecától, a társaság kettévált. Páran a szálláson maradtunk a maradék pálinkával, illetve sörrel, a többség pedig ismét Gyoma központja felé vette az irányt hála Lorinak, Petinek, na meg a taxisnak. Hajnali érkezésüket követően még egy kis szárazföldön kenuban pálinkázás következett, mert ilyenkor kell azt Apukám a hajnali pecás, kérdezte is a többieket, hogy már felkeltetek? Nem-nem még le sem feküdtek.

Vasárnap reggel Ricsi rendesen ráparázott a takarításra. Többen felfedeztünk némi hasonlóságot benne és az Éjjel-nappal Budapest Lalijában. A feladatokat rendesen tudja osztani, de amikor meg kellene emelni valamit akkor úgy áll oda, hogy más is odaférjen. A közös romeltakarítást végül sikerrel teljesítettük, és elköszöntünk egymástól és a Templom zugtól.

Hiányérzetünk sajnos végig volt, klubunk elnöke és családja ezúttal nem tudott eljönni Gyomára. Mindannyian bízunk benne, hogy előbb vagy utóbb az ifjabbik Séra Attila is tiszteletét teszi a körös holtág partján. Talán már jövőre, az ICU 8. gyomai nyaralásán.

Grazie ICU, Grazie Ati, Grazie Ricsi :-)

fényképek

Nincs hozzászólás.

Szólj hozzá

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz