GYOMA III

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2009.08.14. – 2009.08.16. a harmadik gyomai nyár Ezúttal kicsit kisebb létszámban indultunk útnak, mint  tavaly. Viszont volt egy Gyoma újonc: Séra Anna Jázmin. Ricsi barátunk remek szállást talált nekünk. Egyszerűen csodaszép volt a faház, nagy, tágas, tiszta, meg sem érdemeltük. A háznak, hatalmas kertje volt kiülős helyekkel, főzési, sütési lehetőséggel, saját stéggel és csónakkal!

Nekem halpucolással telt a délelőtt. Este grilleztünk halat, csirkét, sertést. Estére előkerült a ping-pong asztal, amelyen vérre menő csaták folytak villanyfény mellett az éjszakába nyúlóan.

Másnap reggel újra megállapíthattuk, hogy vagy mi nem vagyunk nagy Hó-hó horgászok, vagy  a Holt-Körös templom zugában tényleg  csak kis méretű küszök illetve törpeharcsák vannak!

Hamar meguntuk a pecázást, a társaság egy része elment csónakázni, illetve úszni. Hál Istenek előrelátó voltam és Tibor barátomnak köszönhetően még otthon hozzájutottam pár kiló jófajta pontyhoz! Nekiláttam tehát a halászlénak, ami a szabad tűzön remekül sikerült, ellentétben a lebencses paprikás krumplival, ami kevésbé a benti gázon.

A halászléből Attila barátunk estig ötször szedett. Esti órákban meglátogattak szüleim is bennünket. Apukámtól tanultam a halászlé főzés mesterségét, aki enni is  imádja azt, így nem csoda, hogy a Szeghalom és Gyoma közötti 30 km nem volt akadály nekik.

Este megbeszéltük, az őszi szeghalmi disznóvágást. Megkaptuk az atyai áldást rá! :-) Éjszaka Attiláék megtanítottak  snapszerozni engem és Norbit is.  Én próbáltam meg elmagyarázni Norbi barátunknak a szabályokat, több kevesebb sikerrel, de a végére már jól ment neki. Így több mint három hét távlatából, attól tartok, már nem sokra emlékszem a szabályokból. Nem gond, majd legközelebb felelevenítjük.

A vasárnap már a pihenéssel, pakolással, készülődéssel telt. 2010-ben megint Gyoma! Immár negyedjére!

Képek

Nincs hozzászólás.

Szólj hozzá

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz